Planen videre.

Nå på Onsdag var eg på Stord og presenterte Ut på lander for Stord Rotary klubb. I fjor i Januar fekk eg eit utdanningsstipend av dei og SKL på bakgrunn av mine planer med Ut på landet, så nå var eg innom igjen for å fortella kossen det går.

Når eg laga til powerpointen for presentasjon blei eg ganske overraska over kossen alt ser ut til å ordne seg, sjølv om planane mine ser ut til å endra seg heile tida. Eg har virkelig trua på at eg komme til å oppnå alle mine drømmer med Ut på landet, og eg glede meg til å bygga mi framtid her på Veavik gård sammen med min fantastiske familie!

Så, eg tenkte å fortella litt her ka dei neste planane mine med Ut på landet er.

Målet med Ut på landet er å skapa bærekraftig liv på gården igjen, som heile familien skal leva av. Me ønske å skapa nåke som kan hjelpa andre, og som blir eit verdifullt tilskudd til samfunnet. Me ønske å jobba med dyr, spesielt med tanke på utvikling, avl og sjølvforsyning. Me ønske og å planta, helst kunne eg tenkt meg å planta alt fra julatre til roser og morelltre, men kun på hobby basis, og derfor ein relativ dårlig invistering akkuratt nå. Men, litt planting vil nok skje.
Ut på landet er i seg sjølv ingenting spesielt, vertfall ikkje nåke me kan setta i bås. Det er undergruppene som utgjer Ut på landet.

Til nå har me starta opp Ut på landet – Juladekorasjonar, som er den første skikkelige undergruppa. Her vil me nok ekspandera i år, og forhåpentligvis (om me klare å bestemma oss) så plante me også julatre i år, som blir eit godt tilskudd om ein, tja, 10 års tid 😉
I år vil me også få til avtaler med andre produsenter innen julehandel og selge både julatre, julanek, julablomster osv. Det vil med andre og bli svært mykje liv på Veavik gård denna julo, gled dokk alle mann =)

Når eg fekk detta stipendet av Stord Rotary og SKL så var eg jo i avisa sammen me mine to dachser, der det sto klart og tydelig at hundapensjonat var under planlegging. Detta har me gått fram og tilbake med. Me er nemlig usikre på satsinga, om det er noko me vil driva med stort, og dermed usikre på korleis det passer sammen med det andre i ein liten skala. Men, me har ikkje gitt det opp, så me har sagt litt rundtom at om folk trenge hundapass så er det hjertelig velkomne til å spør oss om hjelp. Så får me sjå om det er nåke som me ønsker og kunne tenkt oss å dreve med.

I Mars/April er det birøkterkurs som står for tur, Ut på landet – Blomster og Bier vil vera ei undergruppe som forhåpentligvis ikkje blir misforstått;) Biene sørge for nydelig honning som komme for salg direkte fra gården. Blomster biten e heller litt defuse enno, men har grunnlaget sitt i pil (som forøvrig ikkje e ein blomst sådan) og vil forhåpentligvis falla på plass iløpet av året. Skal ikkje sjå bort fra at denna undergruppa vil blomstra i nær framtid:)

Veavik gård har i lengre tider husa 8500 høner i 2 driftsbygningar, så høner høre heilt naturlig til her på gården. Ut på landet – Fjørfe vil bestå av masse forskjellige fjørfe, fra høns og and til vaktel og gås. Det vil bli salg av egg fra alle sorter, salg av levande fjørfe og forhåpentligvis matsalg til slutt også. Fjørfe er den neste undergruppa som blir etablert her, og om svært kort til vil det igjen bli mulig å handle egg på Veavik gård, og det glede mange :)

Ei anna undergruppe me planlegger er enda navnlaus. Men dette er også ei viktig undergruppe, ei gruppe eg håper vil både hjelpa og styrka vårt samfunn. Eg har nemlig undersøkt litt og funnet ut at svært mange sliter med alle fridagar fra skule. Eit barn på 6år har fri ca 13 veker i året, mens foreldra har kun 5 veker ferie. Og her i Skånevik har nemlig alle i 1-4kl fri kvar Onsdag også, uten mulighet for SFO. Også har me sjølvsagt alle fridagar, planleggingsdagar osv.
Med dette i bakhåve prøve eg å finna ut om det er mulig for oss å starte opp med ein slags SFO ordning her på gården. Der foreldre kan levera barna i ferier, planleggingsdager eller Onsdagsfri på samme måte ein leverer på skulen. Eg vil at barn skal ha mulighet til å ha ein tilknytning til landbruket, og eg synes det er ein fantastisk mulighet å gi denna muligheten til så mange barn, og ikkje berre mine egne. Fokuset desse dagane vil vera på dyr, natur, dyrking av mat, og lære om landbruket og kor maten kommer fra.
Eg håpe eg snart kan oppretta denna undergruppa og, og at fleire vil benytta seg av tilbudet. Om du er fra Skånevik, leser dette og synes det er ein fantastisk idè som du vuil benytta deg av, ta gjerna kontakt:)

Dette innlegget ble publisert i Ut på landet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *